Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Τα καλύτερα μπισκοτάκια κανέλας που έχω φάει ever


Πανεύκολα να τα φτιάξεις, τρομερή γεύση, σίγουρη εμφάνιση.Κυρίαρχο συστατικό η κανέλα.
  
Υλικά
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 κούπα λευκή ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες (σκόνη)
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγη χοντρή ζάχαρη (λευκή ή καστανή) για πασπάλισμα     

                                                                          Εκτέλεση


Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Σε άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια από τα αυγά και προσθέτω σιγά σιγά τους κρόκους. Χτυπάω καλά και ρίχνω τα αυγά στο μείγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Συνεχίζω το χτύπημα με το μίξερ και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το κοσκινισμένο αλεύρι. Τέλος προσθέτω το αλάτι και τις βανίλιες. Δουλεύω τη ζύμη λίγο με τα χέρια.
Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για να σταθεί για περίπου 10 λεπτά.
Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 1/2 εκατοστού πάνω σε λαδόκολλα ή σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβω με κουπ σε διάφορα σχέδια.
Πασπαλίζω τα μπισκότα με τη χοντρή ζάχαρη και ψήνω στους 180ο C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μετά διώχνουμε τους πάντες από το σπίτι και τα τρώμε ένα ένα ή πολλά μαζί μόνοι μας, εξαφανίζοντας τα ίχνη...                                                                  

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου