Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Μυρωδάτο κέικ πορτοκάλι..


Υλικά : 

  • μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι, ολόκληρο με τη φλούδα
  • 1 φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη (εγώ έβαλα 3/4 μαργαρίνη και 1/4 βούτυρο. Η αρχική συνταγή χρησιμοποιεί λάδι)
  • 4 αβγά 
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ίσως και λίγο περισσότερο αν σας αρέσει πιό γλυκό)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder 
  • 2 κουταλιές της σούπας απόσταγμα βανίλιας (το δικό μου είναι σπιτικό οπότε αν θέλετε βάλτε 2 κάψουλες βανίλιας)
Πως το κάνουμε: 
  • Βάζουμε το πορτοκάλι με τη φλούδα (πλυμένο και χωρίς κουκούτσια εννοείται) στο multi και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός. 
  • Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τα αβγά,τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα χτυπάμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και χτυπάμε το μείγμα.
  • Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45-50 λεπτά (στο φούρνο μου χρειάστηκε 50 λεπτά)


Και κάτι ακόμα : 
  • Το φλιτζάνι μέτρησης είναι χωρητικότητας 300 ml
  • Θα μπορούσαμε να το αρωματίσουμε και με κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι. Και η κανέλα θα του πήγαινε πολύ.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας ή γλυκό πορτοκάλι σε κομματάκια ή και καρύδια. 
  • Εγώ το πασπάλισα με ζάχαρη άχνη. 

Καλό Σαββατοκύριακο !!!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου