Υλικά :
- 1 μεγάλο ζουμερό πορτοκάλι, ολόκληρο με τη φλούδα
- 1 φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη (εγώ έβαλα 3/4 μαργαρίνη και 1/4 βούτυρο. Η αρχική συνταγή χρησιμοποιεί λάδι)
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ίσως και λίγο περισσότερο αν σας αρέσει πιό γλυκό)
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 2 κουταλιές της σούπας απόσταγμα βανίλιας (το δικό μου είναι σπιτικό οπότε αν θέλετε βάλτε 2 κάψουλες βανίλιας)
- Βάζουμε το πορτοκάλι με τη φλούδα (πλυμένο και χωρίς κουκούτσια εννοείται) στο multi και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός.
- Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τα αβγά,τη ζάχαρη και το πορτοκάλι και τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και χτυπάμε το μείγμα.
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45-50 λεπτά (στο φούρνο μου χρειάστηκε 50 λεπτά)
Και κάτι ακόμα :
- Το φλιτζάνι μέτρησης είναι χωρητικότητας 300 ml
- Θα μπορούσαμε να το αρωματίσουμε και με κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι. Και η κανέλα θα του πήγαινε πολύ.
- Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας ή γλυκό πορτοκάλι σε κομματάκια ή και καρύδια.
- Εγώ το πασπάλισα με ζάχαρη άχνη.
Καλό Σαββατοκύριακο !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου