Τυροκαυτερή Το τέλειο άλειμμα για ψωμάκι και τηγανητές πατάτες στο οικογενειακό τραπέζι.
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Μαγείρεμα: 5 λεπτά
- 500 γρ. φέτα
- 3 πιπεριές κέρατο
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. μπούκοβοΕκτέλεσηΠλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 180 °C για 5 λεπτά ή εναλλακτικά τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στην τοστιέρα. Τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια από το εσωτερικό. Χτυπάμε στο μπλέντερ τις πιπεριές, το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου