Συνταγή για λαχταριστά και αφράτα σπιτικά κρουασάν γεμιστά με μερέντα ή νουτέλα. Ένα τέλειο γλυκό που θα λατρέψετε εσείς και τα παιδιά σας!
Για τα κρουασάν θα χρειαστείτε
2 φύλλα σφολιάτα
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι φουντουκόψιχα σε πούδρα
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
100 γραμμάρια μερέντα σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι φουντουκόψιχα σε πούδρα
200 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
Για τη διακόσμηση θα χρειαστείτε
αμύγδαλα φιλέ
ζάχαρη άχνη
σιρόπι σοκολάτας
ζάχαρη άχνη
σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ενώνετε με την φουντουκόψιχα, το βούτυρο, τη μερέντα, το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβετε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. και στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνετε τη γέμιση και κλείνετε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.
Αλείφετε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα.
Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζετε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη ή σιρόπι σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου