Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Αφράτη πατσαβουρόπιτα με τυριά


Υλικά

6 άτομα
  1. 10 φυλλα κρούστας
  2. 500 γρ. φέτα
  3. 500 γρ. ανθότυρο 
  4. 300 ml γάλα
  5. 4 αυγά
  6. 1 κουτακι (330 ml) σόδα αεριούχα (αναψυκτικό)
  7. 100 γρ μαργαρίνη
  8. 100 γρ λιωμένο και λιγο ακόμη για τον πάτο του ταψιού φρεσκο βούτυρο 
  9. λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα

Οδηγίες

48 Minutes
  1. Αλείφουμε ένα μεσαίο (στρογγυλό ή παραλληλόγραμο) αλλά αρκετά βαθύ ταψί με βούτυρο και στρώνουμε 3 φύλλα ελαφρά λαδωμένα. Αναμειγνύουμε μέσα σε μια λεκάνη το ανθότυρο και τη φέτα. Προσθέτουμε 4 αυγα και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση των τυριών επάνω στα φύλλα και τη στρώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα.
  2. Στρώνουμε από πάνω δύο ακόμα φύλλα λαδωμένα και αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση με τα τυριά.
  3. Σκεπάζουμε την πίτα με 5 ολόκληρα φύλλα κρούστας επίσης λαδωμένα. Εδώ όλο το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι τα φύλλα δεν θα μπουν καλοστρωμένα και περιποιημένα από πάνω, αλλά «αναμαλλιασμένα» και τσαλακωμένα σαν ‘πατσαβούρια’!
  4. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με όποιο τρόπο προτιμάμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με το σύρμα των αυγών, τη μαργαρίνη (λιωμένη) μαζί με το φρέσκο βούτυρο (επίσης λιωμένο), το γάλα και τη σοδα. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω από την τυρόπιτα.
  5. Βάζουμε την πίτα στο φούρνο να ψηθεί στους 180 °C μεχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί και από μέσα. Το μίγμα με τη σόδα θα απορροφηθεί σιγά-σιγά και θα μας δώσει ένα απόλυτα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου