Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Κρουασανάκια μπουκιάς με φέτα ή λουκάνικο


Υλικά
για 40 κομμάτια
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει (πάνω κάτω 3 κούπες)

για τη γέμιση με τυρί
1 κούπα τυρί φέτα
ασπράδι από ένα αβγό
πιπέρι
δυόσμο(προαιρετικά)

λουκάνικα κομμένα στη μέση

για το άλειμμα
1 κρόκο
σουσάμι

115 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη για το ταψί


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
με το σύρμα.
DSC_0001

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα
απαλό ζυμαράκι που δεν κολλάει.

DSC_0002

Χωρίζουμε σε 5 ίσα μπαλάκια.
DSC_0004

Ετοιμάζουμε τη γέμιση τυριού και τα λουκάνικα.
DSC_0003
DSC_0005

Λαδώνουμε τον πάγκο μας με λίγο ηλιέλαιο και ανοίγουμε επάνω το κάθε
μπαλάκι σε φύλλο με διάμετρο 24 εκ.
Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
DSC_0006

Βάζουμε λίγη από τη γέμιση του τυριού σε κάθε κομμάτι.
DSC_0007

Διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σαν
κρουασάν.Κάνουμε το ίδιο και με τα λουκάνικα.
DSC_0008
DSC_0009

Αραδιάζουμε όλα τα πιτάκια σε ταψί και αλείφουμε με τον κρόκο.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι όσο έχουν γέμιση τυριού.
DSC_0010

Ανάμεσα στα πιτάκια μοιράζουμε κομματάκια από το βούτυρο ή τη μαργαρίνη.
DSC_0013
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ζεστά ή κρύα το ίδιο υπέροχα!!!

DSC_0014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου