Παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας. Λεπτή και τραγανή !!! Πιό εύκολη και νόστιμη δεν γίνεται !!!!
ΥΛΙΚΑ
Για 6-8 άτομα
500 γραμμάρια γάλα
25 με 30 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 αυγά 380 γραμμάρια
αλεύρι
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύουμε κατόπιν με τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Τέλος, ραντίζουμε το χυλό με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε τη μπατζίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Πηγή
ΥΛΙΚΑ
Για 6-8 άτομα
500 γραμμάρια γάλα
25 με 30 γραμμάρια μαγιά φρέσκια
250 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 αυγά 380 γραμμάρια
αλεύρι
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ανακατεύουμε κατόπιν με τη διαλυμένη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά να σχηματιστεί ένας ομοιόμορφος χυλός. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Τέλος, ραντίζουμε το χυλό με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε τη μπατζίνα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου