Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Γρήγορη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα!





Ζεστός καφές, φρέσκο ψωμί από τον φούρνο και σπιτική μαρμελάδα φράουλα από τα χεράκια σου! Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο τρόπο να ξεκινήσεις την ημέρα σου;
Η συγκεκριμένη συνταγή για μαρμελάδα είναι γρήγορη και χρειάζεσαι μόλις 3 υλικά. Εμείς επιλέξαμε τις φράουλες που είναι της εποχής αλλά μπορείς να τις αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε άλλο φρούτο.
Τι θα χρειαστείς για τη μαρμελάδα φράουλα;
4 φλιτζάνια φρέσκες ψιλοκομμένες φράουλες
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές λικέρ Grand Marnier (ή χυμό λεμονιού)
Πώς θα φτιάξεις τη σπιτική μαρμελάδα;
Συνταγή:
Τοποθετούμε δύο μικρά πιάτα στην κατάψυξη.
Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, τοποθετούμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το λικέρ ή το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.


Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην κορυφή της μαρμελάδας καθώς την βράζουμε. Μην ανησυχήσεις εάν δεν μπορέσεις να πάρεις όλον τον αφρό, απλά προσπάθησε να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος του.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει η μαρμελάδα φράουλας να πυκνώνει.
Αφαιρούμε τα δύο πιάτα από την κατάψυξη και βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδας στο πιάτο. Άφησε την να καθίσει για
30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια γύρισε το πιάτο. Εάν η μαρμελάδα γλιστρήσει γρήγορα, τότε θα πρέπει να συνεχίσεις να την βράζεις. Αν είναι γλιστράει αργά, τότε είναι έτοιμη.
Θα πρέπει να προσέχεις την μαρμελάδα κάθε 2 λεπτά. Μην την αφήσεις να υπερχειλίσει.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε μικρά γυάλινα βάζα και την αφήνουμε είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο ψυγείο.
Η μαρμελάδα μπορεί να διατηρηθεί για 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου