Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

Πρόκειται για το ωραιώτερο σπιτικό παγωτό γιαούρτι που υπάρχει! Θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά σας και θα γίνει το αγαπημένο σας!


Πρόκειται για το ωραιώτερο σπιτικό παγωτό γιαούρτι που υπάρχει!



Καταπληκτική υφή και υπέροχη γεύση βύσσινο, εξαιρετικά απολαυστικό και γεμάτο γιαούρτι.
Θα ξετρελάνει σίγουρα τα παιδιά σας και θα γίνει το αγαπημένο σας!

Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο γλυκό

Υλικά:

1 κουτί φυτική σαντιγί σε τενεκεδάκι (ermol ή creamy morfat)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί εβαπορέ

Αυτή είναι η βασική συνταγή του παγωτού που και σκέτο είναι υπέροχο... Για το παγωτό γιαούρτι με βύσσινα θα χρειαστείτε επιπλέον:

3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό ( από 3% λιπαρά και πάνω)
σιρόπι από βύσσινο
κομματάκια από βύσσινο γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση:


Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι ν' αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα για 5' σε δυνατή ταχύτητα. Το παγωτό σας είναι έτοιμο. Το βάζετε σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη να μισοπήξει για 2 ώρες περίπου. Το βγάζετε και το χτυπάτε πάλι στο μίξερ ν' αφρατέψει. Με αυτό το τρόπο θα πετύχετε το παγωτό σας να μην κάνει τους ενοχλητικούς κρυστάλλους. 'Οσες φορές επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τόσο πιο αφράτο και κρεμώδες θα γίνει το παγωτό σας.
Για το παγωτό γιαούρτι στο στάδιο που ανακατεύετε τα γάλατα, ρίχνετε και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα. Αφού επαναλάβετε τη διαδικασία βάλε-βγάλε από την κατάψυξη για 2-3 φορές ή και περισσότερες αν έχετε χρόνο, στο τελευταίο χτύπημα προσθέστε το σιρόπι και ανακατέψτε μ' ένα μαχαίρι να κάνει "νερά". Προσθέστε και τα κομματάκια από το βύσσινο εδώ κι εκεί. Το αφήνετε να παγώσει αρκετές ώρες και το σερβίρετε αφού το αφήσετε 5' λεπτά έξω από την κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου