Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και εύκολα σπιτικά σοκολατάκια!


Τα σπιτικά σοκολατάκια θα δώσουν και θα πάρουν αυτήν την περίοδο και εσείς πρέπει να είστε έτοιμοι και να φτιάξετε μπόλικα για τους κεράσετε όλους!


Η γέμιση είναι δική σας επιλογή πέρα από αυτές που προτείνουμε ενδεικτικά, ωστόσο συμβουλεύουμε να προμηθευτείτε καλή ποιότητας κουβερτούρα σοκολάτας ώστε να έχετε μια καλή βάση για τα γλυκίσματα που θα φτιάξετε!
Για τα σοκολατάκια θα χρειαστείτε:
2 1/2 φλ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα
2 1/2 κ.γ. ‏λάδι καρύδας
6 ‏μαλακές καραμέλες γάλακτος
2 κ.σ. ‏αλατισμένα ψημένα φυστίκια
2 ‏marshmallows
1 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο
‏παγοθήκη
Εκτέλεση
Σε ένα πυρίμαχο μπολ λιώνετε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας είτε στα μικροκύμματα (σταματάτε ανά 30 δευτερόλεπτα κι ανακατεύετε, θα σας πάρει συνολικά 90 δευτερόλεπτα) είτε σε μπεν μαρί.
Αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο και με ένα πινέλο την παγοθήκη σας και φροντίζετε όλα τα σημεία να καλυφθούν ώστε να ξεφορμάρετε πιο εύκολα. Προσέχετε σε κάθε θήκη ,να μην αφήσετε περίσσεια ποσότητα λιπαρής ουσίας.
Γεμίζετε το ⅓ παγοθήκη με λιωμένη σοκολάτα και την αφήνετε να κάτσει για 1-2 λεπτά.
Περιστρέφετε την παγοθήκη για να καλυφθούν τα τοιχώματα με σοκολάτα και την αφήνετε για 2-3 λεπτά να καθίσει.
Παράλληλα ετοιμάζετε τις γεμίσεις σας. Παίρνετε τις καραμέλες και τις πλάθετε στα χέρια σας ώστε να είναι εύκαμπτες και μετά βάζετε 1 κ.γ. φυστίκια και πλάθετε μαζί ώστε να γίνουν μια μπαλίτσα. Κόβετε τα marshmallows κατά μήκος και κόβετε τις άκρες τους ώστε να χωράνε στις παγωθήκες.
Γεμίζετε τα σοκολατάκια με τις γεμίσεις και φροντίζετε ώστε η γέμιση να μείνει στο κέντρο και δεν ακουμπάει τις άκρες αλλιώς η σοκολάτα θα κολλήσει σε αυτά τα σημεία και δε θα ξεφορμαριστεί.
Αν χρειαστεί ζεσταίνετε εκ νέου την σοκολάτα για 20 δευτερόλεπτα , ανακατεύετε κι επανάλαβετε για άλλα 20 αν χρειαστεί.

Περιχύνετε τις παγοθήκες μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Σηκώστε την παγοθήκη και χτυπήστε ελαφρά προς τα κάτω ώστε να φύγει ο αέρας.
Αν τα marshmallows επιπλέουν πιέστε τα προς τα κάτω και περάστε με μια ακόμη στρώση σοκολάτας.
Καθαρίστε την περίσσεια σοκολάτα στην παγοθήκη ώστε να φαίνεται το κάθε σοκολατάκι ξεχωριστά. Αυτό θα τα βοηθήσει να μην κολλήσουν και να ξεφορμαριστούν ευκολότερα.
Τοποθετείστε την παγοθήκη στην κατάψυξη σε επίπεδο σημείο στην κατάψυξη για 1 ώρα μέχρι να στερεοποιηθούν.
Έπειτα αφήστε τα για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ξεφορμάρετε όπως θα βγάζετε τα παγάκια από την πακοθήκη. Γυρίστε ανάποδα και φερμάρετε πανω σε μια λαδόκολλα. Ίσως χρειαστεί να επανάλαβετε χτυπώντας ελαφρώς τη βάση της παγωθήκης ώστε να ξεκολλήσουν τα σοκολατάκια.
Η γέμιση μπορεί να είναι ότι σας αρέσει ! Δοκιμάστε τα και με διάφορα σχήματα παγοθήκης που θα βρείτε στο εμπόριο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου