O Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας για το παραδοσιακό γλυκό (Buche de Noel), που συνηθίζουν να έχουν στο τραπέζι μετά το γεύμα των Χριστουγέννων οι Γάλλοι.
Είναι ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα, που αρέσει εξίσου στα παιδιά και στους ενήλικες!
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε:
180 γραμμάρια κουβερτούρα
5 αβγά
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
5 αβγά
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Για την γέμιση θα χρειαστείτε:
12 κουταλιές nutella
700 γραμμάρια cream cheese
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε:
700 γραμμάρια cream cheese
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για την διακόσμηση θα χρειαστείτε:
300 γραμμάρια κουβερτούρα
ζάχαρη άχνη
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζετε το παντεσπάνι ως εξής:
Χτυπάτε τους κρόκους από τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σε μπεν μαρί, εν τω μεταξύ, λιώνετε την κουβερτούρα.
Προσθέτετε τους κρόκους που έχετε χτυπήσει με την άχνη μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα της κουβερτούρας.
Σε ένα ταψί 28×38 εκ. απλώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε τη ζύμη από το παντεσπάνι. Ψήνετε στους 180 C για περίπου 25 λεπτά.
Το βγάζετε από το φούρνο, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και το αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ βάζετε το cream cheese, τη nutella και το κονιάκ.
Στον πάγκο, στρώνετε, αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι. Απλώνετε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγετε σε ρολό.
Καλύπτετε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακοσμείτε με φλούδες σοκολάτας. Από πάνω πασπαλίζετε με άφθονη άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου