Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ελαφρύ, αγαπημένο γλυκάκι Χιονάτες !!






Υλικα

3 αυγά
7 φλ. καφε ζαχαρη
4 φλ. καφε καλαμποκελαιο
9 φλ. καφε αλευρι
4 φλ. καφε γαλα
1 μπεικιν
200 γρ. ινδοκάρυδο

σιροπι σοκολατας

1,5 κουπα νερό
1,5 κουπα ζαχαρη
2 κ.γ βιταμ
250 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση

Χτυπαμε τα αυγά με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν και πρασθετουμε σταδιακα πρωτα το καλαμποκελαιο και επειτα εναλλαξ το αλευρι, το μπεικιν και το γαλα. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλα ενα στρογγυλο ταψι και ψηνουμε στους 175 για 40-45 λεπτα. Δοκιμαζουμε με το μαχαιρι αν ειναι ετοιμο (μπηγουμε ενα μαχαιρι στη μεση περιπου του κεηκ και αν βγει καθαρο ειναι ετοιμο) και βγαζουμε από το φουρνο. Αφηνουμε να κρυωσει.

Ετοιμαζουμε το σιροπι σοκολατας, βαζοντας ολα τα υλικα να βρασουν για 10 λεπτα περιπου μεχρι να παρουμε ενα λειο και σχετικα υγρο μιγμα. Σε ενα βαθυ πιατο ριχνουμε ινδοκαρυδο. Κοβουμε το κεηκ σε ορθογωνια κομματια ή σε ρομβους.

Παιρνουμε ενα κομματι από το κεηκ, το βοουταμε στη σοκολατα να καλυφθει καλα γυρω γυρω και το περναμε από το ινδοκαρυδο. Συνεχιζουμε για ολα τα κομματια. Τα βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν και ειναι ετοιμα.

Συνηθως τις ακρες από το κεηκ που περισσευουν τις κανω κομματακια και τις ανακατευω με λιγη από την κουβερτουρα μεχρι να γινει ενα μιγμα σφιχτο και χρησιμοποιωντας κουπ πατ σε διαφορα σχηματα φτιαχνω μπουκιτσες τις οποιες περναω παλι απο σοκολατα και ινδοκαρυδο και αφηνω να παγωσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου