Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Μια νόστιμη συνταγή: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με ανάλαφρη κρέμα και γλάσο σοκολάτας!






Μία εξαιρετικά εύκολη συνταγή, που ακόμα και αρχάριοι στη μαγειρική μπορούν να ακολουθήσουν, για ένα δροσερό και πολύ γευστικό μπισκοτογλυκό ψυγείου.
Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου θα χρειαστείτε
1 πακέτο μπισκότα ‏Πτι Μπερ (θα χρειαστείτε 27-28 μπισκότα)
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏κρύο γάλα
95 γρ. ‏Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής
220 γρ. ‏έτοιμη σαντιγί
Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε
200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 55% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 ml ‏κρέμα γάλακτος 35-36%λιπαρά
1 κ.σ. ‏βούτυρο
1 κοφτή κ.σ. ‏μέλι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ βάζετε τη σκόνη Άνθος Αραβοσίτου και το γάλα και το χτυπάτε το μείγμα για 2 λ να πήξει. Την αφήνετε στην άκρη για 5 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και το στρώνετε στη βάση του 9 μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Από πάνω στρώνετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας-σαντιγί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με στρώση μπισκότων, το υπόλοιπο μείγμα κρέμας-σαντιγί και τελειώνετε με μια στρώση μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας για 1 ώρα στο ψυγείο.
Για το γλάσο σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη βάζετε σε πυρίμαχο μπολ. Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση την αδειάζετε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει και να σφίξει τόσο, όσο να απλώνετε εύκολα. Με τη βοήθεια μιας μαρίζ στρώνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό σας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Σημείωση: Για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας στρώστε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη ή με 2 κομμάτια λαδόκολλας σταυρωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου