Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Πανεύκολη συνταγή για παγωμένη σοκολατόπιτα!





Για τη βάση:
•2 πακέτα (250 γρ.) μπισκότα oreo θρυμματισμένα
•150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
•300 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
•250 γρ. κρέμα γάλακτος
•200 γρ.τυρί κρέμα philadelphia
•1κ.γλ. βούτυρο
1. Για τη βάση
● Θρυμματίζετε τα oreo στο multi,τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε στο μείγμα στη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 25 εκ περίπου.
Αν δεν έχετε ταψί με αποσπώμενη βάση,στρώστε το καλά με λαδόκολλα για να το ξεφορμάρετε εύκολα.Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
2. Για τη γέμιση
● Σε κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομματάκια κουβερτούρας.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.Τη κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε μια κ.γλ.βούτυρο και την κρέμα τυριού,ανακατεύετε πολύ καλά να γίνει μια σοκολατένια κρέμα.Την αφήνετε 5 λεπτά να μισοκρυώσει και τη ρίχνετε στο ταψάκι πάνω από τη βάση.Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
➡ Μπορείτε να τη γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας,φρέσκα φρούτα,ξηρούς καρπούς,σταγόνες σοκολάτας η και να την απολαύσετε σκέτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου