Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Φανταστική συνταγή για πίτα που είναι τόσο νόστιμη που έχει κάνει όλο το διαδίκτυο να παραμιλάει!






Αν έχετε φάει ποτέ πίτα με κρέμα, τότε ξέρετε πόσο νόστιμη είναι. Αυτό το γλυκό προέρχεται από τον αμερικανικό νότο και η απλότητα του είναι η ομορφιά του. Είναι τέλεια για τις γιορτές ή ακόμα και για ένα χαλαρό κυριακάτικο απόγευμα.
Το μίγμα της πίτας είναι απλό αλλά δείχνει πεντανόστιμο. Το γάλα, τα αβγά και η ζάχαρη φτιάχνουν αυτή την πηχτή κρέμα. Δείτε πως γίνεται βήμα βήμα:
Θα χρειαστείτε:
ζύμη για πίτα
3 αβγά
3/4 φλιτζανιού λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
1 ασπράδι αβγού
2 1/2 φλιτζάνια παστεριωμένο γάλα
1/4 κ.γ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 και ξεκινήστε ανακατεύοντας τα 3 αβγά σε ένα μεγάλο μπολ.
Αφού χτυπηθούν τα αβγά, ρίξτε μέσα την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια. Ενώ ανακατεύετε, προσθέστε σιγά σιγά το γάλα. Αν θέλετε πιο σκούρο χρώμα στην κρέμα, μπορείτε να προσθέστε 2-3 σταγόνες κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Στην συνέχεια, χτυπήστε το ασπράδι και αλείψτε το πάνω στην ζύμη. Το ασπράδι θα βοηθήσει να μην λασπώσει η ζύμη. Μετά ρίξτε μέσα στο ταψί την κρέμα πάνω από την ζύμη.
Ρίξτε από πάνω το μοσχοκάρυδο και ψήστε την για 35 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι έχει γίνει, όταν βάλετε ένα μαχαίρι μέσα στην πίτα και βγει καθαρό. Μόλις ψηθεί, αφήστε την λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε.
Μπορείτε να ρίξετε από πάνω φρέσκα μούρα, κρέμα και καρύδα. Είναι ένα απλό αλλά κομψό γλυκό. Πειραματιστείτε με διάφορα συνοδευτικά!
Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή και θα μας θυμηθείτε!



Δείτε τις οδηγίες βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου