Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Φτιάχνει μπαλάκια από αλουμινόχαρτο και τα ρίχνει στο τηγάνι! Το αποτέλεσμα; Ιδιοφυές (video)






Μερικές φορές όλους μας πιάνει μια λιγούρα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και στοιχειώνει μέχρι και τα όνειρα μας. Αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και προσπαθείτε να κάνετε οικονομία, τότε πρέπει να γίνετε δημιουργικοί.


Ένα καλό παράδειγμα είναι τα τρόφιμα μαγειρεμένα στον ατμό: ντάμπλινγκ, ψάρια, λαχανικά, κλπ. Το καλύτερο σκεύος για μαγειρική στο ατμό είναι ο ατμομάγειρας μπαμπού. Τι; Δεν έχετε ατμομάγειρα μπαμπού; Δεν είστε οι μόνοι! Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μαγειρέψετε το φαγητό που λιγουρεύεστε.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε έναν ατμομάγειρα με λίγο αλουμινόχαρτο και ένα βαθύ τηγάνι. Ξεκινήστε βάζοντας το τηγάνι στον φούρνο. Η θερμοκρασία εξαρτάται από το ψάρι που θα μαγειρέψετε. Στην συνέχεια, κόψτε μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτο, κάντε τα μπαλάκια και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι.

Δείτε στο βίντεο τα υπόλοιπα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Δείτε επίσης πώς μπορείτε να μαρινάρετε το ψάρι σας. Οι οδηγίες είναι απλές, θα χρειαστείτε μόνο μια πυρίμαχη πιατέλα και λίγο νερό! Το αλουμινόχαρτο λειτουργεί σαν μη εύφλεκτο σύστημα υποστήριξης για την πιατέλα και επιτρέπει στο νερό από κάτω να βράζει, ώστε η ζέστη να μαγειρευτεί το φαγητό σας στον ατμό.
Αυτό το απλό κόλπο έχει απίθανο αποτέλεσμα, ό,τι και να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε! Δεν χρειάζεται να πάτε σε κάποιο ακριβό εστιατόριο ή να αγοράσετε ακριβά σκεύη μαγειρικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου