Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Εύκολο γρήγορο, ιδιαίτερο και πεντανόστιμο καταίφι με τυρί κρέμα τύπου Philadelphia.Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας





Υλικά συνταγής
1 συσκευασία φύλλο καταίφι
500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
50 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο
2 αυγά [2 κρόκοι + 1 ολόκληρο]
Για το σιρόπι:
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
50 γρ. φυστίκι τριμμένο για πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής


Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύματα για να λιώσει χωρίς να καεί. Ανοίγουμε με τα χέρια μας  πολύ καλά το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το μισό φύλλο στο ταψί πιέζοντας προς τα κάτω.

Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μπολ, πολύ καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά.
Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω στο φύλλο και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις περάσουν τα 50  λεπτά ψησίματος, φτιάχνουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φυστίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου