Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο γλυκό καράβι από τον Άκη Πετρετζίκη. Η συνταγή που θα λατρέψετε





Για να κρατάμε και τις Ελληνικές παραδόσεις μας, είπα να προσπαθήσω να φτιάξω εκτός από σπιτάκι και ένα καραβάκι! Διακοσμήστε το όπως εσείς επιθυμείτε!
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά!…
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του καραβιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Με τη βοήθεια Royal icing κολλάμε τα κομμάτια του καραβιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της "κόλλας" μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.
  • Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το καραβάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.
Πηγή: Akispetretzikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου