Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Φτιάξτα τώρα: Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας (Συνταγή)





Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
½ ποτήρι άχνη ζάχαρη
½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι σπορέλαιο
½ ποτήρι μαργαρίνη λιωμένη
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ λεμόνι (ο χυμός του)
2 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι
4 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. γεμάτο κανέλα
¼ κ.γ. γαρύφαλλο
¼ κ.γ. σόδα
1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα (προαιρετικά)
για το σιρόπι
1 ½ ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρια ζάχαρη
1 ½ κ.σ. γεμάτες μέλι
1 κανέλα ξύλο
½ λεμόνι (ο χυμός του)
για την επικάλυψη
6-7 κουβερτούρες
2 κ.σ. ηλιέλαιο (προαιρετικά)


Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί, εκτός από τα καρύδια και πλάθουμε στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε τα μελομακάρονα.
Τα στρώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 7 με 8 λεπτά. Όσο το σιρόπι είναι ζεστό βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν μας αρέσουν πολύ μελωμένα και μαλακά τα αφήνουμε για 3 λεπτά.
Αν το σιρόπι αρχίσει να κρυώνει το ζεσταίνουμε ελαφρά, χωρίς να πάρει βράση.
Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν και να τραβήξουν το σιρόπι τους. Καλύτερα είναι να τα βουτήξουμε στην κουβερτούρα την επόμενη μέρα.
Σε μπαίν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Βουτάμε τα μελομακάρονα στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξουν ή σε λαδόκολλα.
Αφού κρυώσουν τα στρώνουμε σε πιατέλα.


πηγή: cooklos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου