Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Χάστε βάρος με ένα πανεύκολο ρόφημα





Η προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη υπόθεση την περίοδο των εορτών, όταν δεκάδες σοκολατένιες και όχι μόνο λιχουδιές σας περικυκλώνουν και σας προκαλούν να υποκύψετε στον πειρασμό τους.
Ωστόσο, υπάρχει ένας ευχάριστος και εύγευστος τρόπος να απαλλαγείτε από τις περιττές θερμίδες και παράλληλα να διατηρήσετε τη ζεστή θερμοκρασία του σώματος σας. Και όλα αυτά σε μια συνταγή που αποτελείται μόνο από τρία πολύ κοινά και απλά συστατικά της κουζίνας σας, τα οποία αποδεικνύονται θαυματουργά ως προς τις ιδιότητες τους στην καλή υγεία και τη σιλουέτα σας.
Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί της διατροφής συμβουλεύουν, ότι αν προσθέσετε λεμόνι, κανέλα και μέλι σε μια κούπα με ζεστό νερό – σαν να φτιάχνετε τσάι- θα μειώσετε τα κιλά σας.
Πώς όμως αυτά τα τρία συστατικά λειτουργούν θετικά στο μεταβολισμό;
  • Κανέλα
Αυτό το μπαχαρικό θα το βρείτε στην αγορά είτε σε μορφή σκόνης είτε σε στικ. Χαρίζει το άρωμα και τη γεύση του σε πολλές από τις συνταγές σας στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, όμως είναι γνωστό για τη χρήση του από τα παλαιά χρόνια, καθώς δρα κατά της φλεγμονής, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.
Υπάρχουν, αν και ελάχιστα, κάποια στοιχεία για το γεγονός ότι η κανέλα βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, καθώς επίσης, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Preventative Medicine, άνθρωποι που πρόσθεσαν την κανέλα στη διατροφή τους έτειναν να χάσουν περισσότερο λίπος από ότι τα άτομα που ακολουθούσαν συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς την προσθήκη της.  
  • Μέλι
Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και φάρμακο, αφού αυτό το δώρο της φύσης έχει πολύ σημαντικές θεραπευτικέ ιδιότητες στον οργανισμό τόσο ως προς διάφορες παθήσεις, όσο και ως προς την καρδιά, αλλά και το μεταβολισμό. Εχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και θεωρείται μια πιο φυσική και υγιεινή εναλλακτική λύση από την ραφιναρισμένη ζάχαρη.
 

  • Λεμόνι
Το κίτρινο εσπεριδοειδές είναι μια πηγή βιταμινών και μάλιστα περιέχει άφθονη βιταμίνη C.
Αν μέχρι τώρα ακολουθούσατε το tip που ήθελε να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό λεμονιού το πρωί, αυτή η συνταγή μάλλον δεν λειτουργεί και τόσο, εκτός αν την ενισχύσετε με την προσθήκη μελιού και κανέλας, για να δείτε άμεσα αποτελέσματα στη μείωση του σωματικού βάρους σας, αλλά και στο τοπικό λίπος στην κοιλιά.
Τα συστατικά που αντιστοιχούν σε μια κούπα ζεστό νερό:
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. κανέλα

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου