Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι τόσο απλή , εύκολη και γρήγορη που δε θα το πιστεύετε! Καψουρόπιτα.





Η παρακάτω συνταγή έχει κάνει τους επισκέπτες της κοσμικής Μυκόνου να παραμιλάνε , εξού και το προσωνύμιο καψουρόπιτα !
Για την καψουρόπιτα θα χρειαστείτε:

1,5 κιλό ‏τυρί, μισό κασέρι και μισό Gouda (από το καλό λένε, όχι μπαστούνι)
1 πακέτο ‏φύλλο κουρού
3 ‏φέτες μπέικον
‏σουσάμι

Εκτέλεση

Στρώνετε το ένα από τα δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού.
Τρίβετε στον τρίφτη στη χοντρή μεριά τα τυριά και τα απλώνετε πάνω στο φύλλο.
Ψιλοκόβετε τις φέτες μπέικον και τις βάζετε κι αυτές από πάνω.
Στρώνετε και το άλλο φύλλο, χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, ρίχνετε με το χέρι σας λίγες σταγόνες νερό σε όλη την επιφάνεια και προσθέτετε μπόλικο σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα, μέχρι δηλαδή να την δείτε να φουσκώνει και να παίρνει χρώμα.

Προσοχή, δεν θέλει καθόλου βούτυρο ή λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου