Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Όλες οι λεπτομέρειες για το έγκλημα πάθους στο Κορωπί που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα!




Κάθε ευφάνταστο σενάριο αστυνομικού θρίλερ ξεπέρασε η τραγωδία που εξελίσσεται από το βράδυ της Τετάρτης στο Κορωπί...
με πρωταγωνιστές έναν άνδρα και δυο γυναίκες σε ένα ερωτικό τρίγωνο με βαρύ οικογενειακό ιστορικό.

Η μικρότερη, μόλις 26 ετών μητέρα δυο ανήλικων παιδιών 11 και 23 μηνών, φέρεται ότι μαχαίρωσε θανάσιμα την 35χρονη πρώην σύζυγο του συντρόφου της, μπροστά στα μάτια των επίσης ανήλικων παιδιών της 11 και 9 ετών.

Αιτία του φόνου φέρεται να στάθηκαν οι υποψίες της ότι ο σύντροφός της ήταν σε διαδικασία επαναπροσέγγισης με την πρώην σύζυγό του. Κατά πληροφορίες ο άνδρας δεν είχε πάρει ποτέ διαζύγιο από την πρώην γυναίκα του και έτσι η 26χρονη ήταν πάντα η «παράνομη».

Ο 41χρονος άνδρας τον οποίο διεκδικούσαν και οι δυο γυναίκες μετά τη δολοφονία της πρώην συζύγου του εισέβαλε το απόγευμα της Πέμπτης στο πατρικό σπίτι της 26χρονης με καραμπίνα και πυροβόλησε τον πατέρα της και τη σύντροφο του πατέρα.

Η 26χρονη φερόμενη ως δράστης της δολοφονίας της 35χρονης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που της άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η 26χρονη δηλώνει μετανιωμένη για την πράξη της, ζητώντας συγνώμη και υποστηρίζοντας πως ήταν θολωμένη και δεν κατάλαβε πως έγινε το έγκλημα.

Το συγκλονιστικό έγκλημα της «Τίγρης του Κορωπίου»

Η τραγωδία ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, όταν η πρώην σύζυγος του 41χρονου έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές της 26χρονης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 26χρονη μετέβη  στη μονοκατοικία όπου διέμενε η 35χρονη εν διαστάσει σύζυγος του 41χρονου. Εκεί οι δύο γυναίκες διαπληκτίστηκαν στην αυλή και η 26χρονη μαχαίρωσε τουλάχιστον πέντε φορές, κυρίως στην ωμοπλάτη, την 35χρονη.

Ο 41χρονος  μετέφερε με το αυτοκίνητό του το θύμα στο Κέντρο Υγείας Κορωπίου, όπου η γυναίκα λίγο αργότερα κατέληξε.

Η 26χρονη που φέρεται να δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της είναι, σύμφωνα με το Έθνος, εγγονή της περίφημης «Τίγρης του Κορωπίου», της Ελένης Παπαϊωάννου, που τον Οκτώβριο του 1963 κλείδωσε τον άντρα της μέσα στο σπίτι τους και τον έκαψε ζωντανό σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Πενήντα τρία χρόνια αργότερα, η εγγονή της πρωταγωνιστεί σε μια δολοφονία που συγκλονίζει απο χτες την κοινή γνώμη.

Το φρικτό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο είχε γίνει στις 23 Οκτωβρίου του 1963, στο σπίτι του ζευγαριού στο Κορωπί.

Η γιαγιά της, Ελένη Παπαϊωάννου έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της Παναγιώτη ο οποίος την υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με άλλον άντρα.  Στην Ελένη Παπαΐωάννου δόθηκε από τα μέσα της εποχής ο χαρακτηρισμός «Η τίγρη του Κορωπίου», όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες του φονικού.

Η γιαγιά της νεαρής ήταν τότε 27 χρονών, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, όχι όμως ευτυχισμένη, αφού ο άνδρας της υποπτευόταν ότι είχε αποκτήσει εραστή έναν άνδρα, ονόματι Βασιλείου. Κάτι όμως που δεν ήταν αλήθεια.


Μάλιστα του είχε επιτεθεί και ο Βασιλείου του έκανε μήνυση, όμως όταν ήρθε η κλήση για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο η γυναίκα του, την έκρυψε και ο Παναγιώτης Παπαΐωάννου καταδικάσθηκε ερήμην σε είκοσι ημέρες φυλάκιση.

Την ημέρα που το πληροφορήθηκε η σύζυγός του αποφάσισε να τον δολοφονήσει και αγόρασε από μαγαζί της περιοχής τρία μπιτόνια βενζίνη.

Στις 23 Οκτωβρίου 1963, στις 10 το βράδυ, όταν το θύμα αποκοιμήθηκε τυλιγμένο με μια κουβέρτα, η Ελένη Παπαϊωάννου πατώντας στις μύτες των ποδιών της, σφράγισε όλα τα παράθυρα του σπιτιού, κλείδωσε όλα τα δωμάτια και αφού πλησίασε αθόρυβα, τον περιέλουσε με βενζίνη.

Είχε ήδη στείλει τα παιδιά τους στο σπίτι της μητέρας της για να κοιμηθούν και όταν σιγουρεύτηκε ότι η ποσότητα ήταν αρκετή, άναψε ένα σπίρτο, το πέταξε και βγήκε τρέχοντας από το δωμάτιο.

Όταν βγήκε από το σπίτι και κλείδωσε ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου είχε αρχίσει να ουρλιάζει αφού καιγόταν ζωντανός.

Ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες όταν ήρθαν και μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι βρήκαν απανθρακωμένο τον Παπαϊωάννου με το χέρι του γαντζωμένο στο χερούλι ενός παραθύρου.

«Εβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι' αυτό που έκανα» είχε πει η γιαγιά της 26χρονης καθώς παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου.  Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε η συγκλονιστική της ιστορία, αφού όπως είχε πει ο μετέπειτα σύζυγός της την είχε βιάσει σε ηλικία 15 ετών, όταν δούλευε σαν υπηρέτρια στο σπίτι του. Τα αδέρφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί επειδή ήταν πλέον μια «ατιμασμένη» και η ζωή της ήταν όπως είπε μια κόλαση δίπλα του. Παρά τα όσα της πρόσαψαν οι συγγενείς του αποθανόντος οι ένορκοι την πίστεψαν και καταδικάσθηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε δεκαοχτώ χρόνια φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου