Ζεσταίνετε ανακατεύοντας το γάλα με το σιμιγδάλι και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτετε το μαστουνάκι της βανίλιας και μόλις πάρουν βράση αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τμηματικά 100 γρ από το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Αφαιρείτε το μπαστουνάκι βανίλιας από την κρέμα.
Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Όταν η κρέμα κρυώσει καλά ενσωματώνετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τέλος τη μαρέγκα.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί. Τοποθετείτε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί αλείφοντας το κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης καλά βουτυρωμένα. Ψήνετε στους 200ο C 40’.
Στο μεταξύ βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τα υπόλοιπα υλικά για το σιρόπι για 6’-7’. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει λίγο, αφαιρείτε τη φλούδα και περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο μόλις το βγάλετε από το φούρνο με το χλιαρό σιρόπι. Το σερβίρετε κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου