Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Απίστευτη εξέλιξη: Έρχεται νέο δημοψήφισμα στη χώρα μας! Δείτε τι ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας!




Τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ανακοινώνει στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας.
Δημοψήφισμα για εκλογή ΠτΔ από τον λαό με την τρίτη φορά – Μόνο 8 χρόνια οι βουλευτές
«Στόχος μας, σε πρώτη φάση, να διοργανωθούν συζητήσεις για την αναθεώρηση σε όλους τους δήμους της χώρας με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, κινήσεων πολιτών και συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένων πολιτών.»

1. Το πρώτο μέτρο των προτάσεών μας, είναι η συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής
2. Το δεύτερο μέτρο είναι η λεγόμενη εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας. Η πρόταση μομφής θα πρέπει να συνοδεύεται από γόνιμη, βιώσιμη νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πρωθυπουργού.
3. Άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μόνο αν εξασφαλίζεται η μέγιστη συναίνεση 2/3 της Βουλής. Θα πρέπει να εξαντλείται σε δύο ψηφοφορίες. Η τρίτη ψηφοφορία θα ανήκει στο εκλογικό σώμα, που θα αποφασίζει με καθολική ψήφο ανάμεσα στους δύο που πλειοψήφισαν.
4. Θεσμοθέτηση της υποχρέωσης ο πρωθυπουργός να εκλέγεται ΜΟΝΟ εν ενεργεία βουλευτής.

Οι προετοιμασίες

Στο νότιο προαύλιο της Βουλής, στον χώρο που βλέπει το εντευκτήριο των βουλευτών, οι προετοιμασίες είχαν ξεκινήσει από νωρίς. Ο τρόπος που έχουν τοποθετηθεί τα καθίσματα για τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης παραπέμπει σε διάταξη αντίστοιχη με ενός βουλευτηρίου.

Στη σημερινή εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. Ειδικότερα έχουν προσκληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων, το προεδρείο της Βουλής, βουλευτές, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, εκπρόσωποι εργοδοτικών, συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου