Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Αν παρατηρήσετε κάποιον με τατουάζ ένα κόκκινο σκοινί, ΑΥΤΟ σημαίνει…




Τα τατουάζ γίνονται όλο και πιο συχνά και μπορείς πλέον να τα βρεις σε όλο τον κόσμο πάνω σε κάθε μέρος του σώματος των ανθρώπων. Πριν από λίγες μόλις δεκαετίες αποδοκιμαζόντουσαν, και θεωρούνταν ταμπού.
Ωστόσο, σήμερα είναι αποδεκτό από τη μάζα και το έχουν ασπαστεί διάφορα είδη ανθρώπων στην κοινωνία. Πολλοί επιλέγουν να κάνουν τατουάζ για προσωπικούς λόγους και συχνά έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα γι’ αυτούς.
Ημερομηνίες, ονόματα, πορτρέτα και άλλα ξεχωριστά πράγματα που μένουν για πάντα στο δέρμα σαν ανάμνηση. Τα τατουάζ ήρθαν για να μείνουν και ανεξάρτητα από το αν δεν έχετε κανένα, ένα, δύο, δέκα ή εκατό, μπορεί να βρίσκετε αυτή τη νέα τάση αρκετά ενδιαφέρουσα.
Κατά τη διάρκεια της ιστορίας των τατουάζ, τα ανατολίτικα σχέδια ήταν πάντα ανάμεσα στα πιο δημοφιλή. Όλοι αυτοί οι δράκοι, οι λωτοί, και τα κινέζικα σύμβολα που διακοσμούν τα σώματα τόσων ανθρώπων το μαρτυρούν. Το πιο καινούριο σχέδιο που γίνεται της μόδας τώρα έχει επίσης τις ρίζες του στην ανατολική Ασία.
Οι άνθρωποι κάνουν τατουάζ μικρά κόκκινα σκοινιά γύρω από τα μικρά τους δάχτυλα. Αυτή η μικρή, κόκκινη γραμμή περνάει γύρω από το μικρό τους δάχτυλο και δένεται με έναν όμορφο κόμπο. Αυτά τα τατουάζ
συμβολίζουν την αγάπη, τη μοίρα, το πεπρωμένο, και τις αδερφές ψυχές.
Η ιστορία πίσω από αυτό είναι γνωστή ως ο μύθος «του κόκκινου σκοινιού της μοίρας», ο οποίος συναντάται στην ιαπωνική και την κινέζικη κουλτούρα. Σύμφωνα με τη Wikipedia, «οι δύο άνθρωποι που συνδέονται με το κόκκινο σκοινί είναι μοιραίοι εραστές, ανεξαρτήτως μέρους, χρόνου και συνθηκών.
Αυτός ο μαγικός δεσμός μπορεί να τεντωθεί ή να μπερδευτεί, αλλά ποτέ να σπάσει.» Η παράδοση λέει ότι όταν το κόκκινο σκοινί τυλιχτεί γύρω από τον αντίχειρα ενός άντρα τον ενώνει με το δαχτυλάκι μιας γυναίκας με την οποία είναι γραφτό να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο μύθος ενέπνευσε τους ανθρώπους, ειδικά τα ζευγάρια, να χτυπήσουν αυτά τα κόκκινα σκοινιά στα δάχτυλά τους. Ακόμα και αυτοί που δεν είναι τόσο ρομαντικοί κάνουν το τατουάζ σαν σύμβολο φιλίας και αγάπης για τους φίλους και την οικογένεια τους.

Συχνά διαλέγουν διαφορετικό σημείο σώματος, όπως ο αγκώνας ή ο καρπός, και πάνε με κάποιον για να κάνουν το ίδιο τατουάζ. Αν δείτε ένα τατουάζ με ένα κόκκινο σκοινί, τώρα ξέρετε τι είναι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου