Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΤΩPΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ | ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ





- Διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης στο Αιγαίο.

– Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους των νησιών μας.

Mε αμείωτη ένταση συνεχίζουν καθημερινά να καταφθάνουν στα ακριτικά νησιά, εκατοντάδες πρόσφυγες από την Συρία.

Τις εικόνες από τα ελληνικά παράλια όπου αποβιβάζονται οι Σύροι πρόσφυγες, καλύπτουν συνεχώς και τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα ρεπορτάζ καταγράφουν τα περιστατικά με δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και μωρά, που επιβαίνουν σε σκάφη και διασώζονται την τελευταία στιγμή.

Στη Λέσβο που φαίνεται να σηκώνει και το μεργαλύτερο βάρος από το κύμα προσφύγων, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εκρηκτική. Στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια οι ξυλοδαρμοί μεταξύ μεταναστών ακόμη και για ένα πιάτο φαγητό, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Στη Κω έφθασαν εθελοντές απο χώρες της Ε.Ε. για να προσφέρουν βοήθεια στους εξαντλημένους πρόσφυγες:


Με έγγραφό του προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, το υπουργείο Ναυτιλίας απευθύνει πρόσκληση για απευθείας ανάθεση, πίστωση, ή ναύλωση πλωτών μέσων με σκοπό τη σίτιση, διανομή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άμεση μεταφορά μεταναστών και προσφύγων.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χ. Καλογήρου, ζήτησε την ενίσχυση της Αστυνομίας, του Λιμενικού και περισσότερα μηχανήματα ταυτοποίησης, ώστε να μειωθεί ο χρόνος για την εξακρίβωση των στοιχείων.

Τη ναύλωση τριών τουλάχιστον πλοίων που θα κινούνται σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εν πλω θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία καταγραφής των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καλύτερη τύχη στη χώρα μας, ώστε να μεταφερθούν στη συνέχεια σε λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας, πρότεινε ως λύση για το μεταναστευτικό στα νησιά ο Πάνος Καμμένος.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την επίσκεψή του σε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια της Χίου, πήρε μέρος σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό υπό το Δήμαρχο Χίου.

Το μεταναστευτικό απασχόλησε μεταξύ άλλων την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μποϊκο Μπορίσoφ, με θέμα τη διαχείριση των αυξανόμενων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στην περιοχή, τις περιφερειακές εξελίξεις και τις σχέσεις των δύο χωρών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου