Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

290 χρόνια φυλακή στις γυναίκες «δηλητήριο»! Οι τρεις τσιγγάνες που είχαν σκορπίσει ΤΡΟΜΟ στην Αθήνα

Σχεδόν δύο αιώνες (!) στη φυλακή «έφαγε» η αρχηγός της επικίνδυνης θηλυκής συμμορίας που λήστευε ηλικιωμένους αφού τους... κερνούσε χυμό με ναρκωτικά, ενώ οι άλλες δύο συγκατηγορούμενές της μοιράστηκαν πολυετείς καθείρξεις που πλησιάζουν ή ξεπερνούν τα 50 χρόνια!
Οι γυναίκες-δηλητήριο, που είχαν στείλει στην Εντατική αρκετά από τα θύματά τους ενώ κάποια απεβίωσαν, βρίσκονται πλέον στο κελί μετά τις βαριές καμπάνες που τους έριξε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Οπως αποκαλύπτει η «Espresso», το δικαστήριο συνεδρίασε στα μέσα του Ιουλίου για την υπόθεση των τριών γυναικών Ρομά, οι οποίες «πότιζαν» τα θύματά τους με ένα επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών χαπιών και στη συνέχεια έβαζαν ανενόχλητες χέρι στα χρήματα και τα χρυσαφικά τους.

Οι ποινές

Η βασική κατηγορούμενη Ολυμπία Ιορδανίδου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης... 192 ετών, η Μαρία Τσιγκοπούλου σε 52 χρόνια και η Νεκταρία Τσιγκοπούλου σε 46 χρόνια κάθειρξη.

Βέβαια και οι τρεις θα εκτίσουν 25 χρόνια στη φυλακή, αφού είναι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους συνολικά 50.000 ευρώ.

Ο άνδρας της αδίστακτης παρέας, ένας 41χρονος που είχε συλληφθεί όταν εξαρθρώθηκε η σπείρα τον Φεβρουάριο του 2014, καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση για πλημμελήματα.
Οι τρεις κατηγορούμενες αντιμετώπισαν σωρεία κακουργημάτων, όπως ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Καταλυτικές ήταν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έκλεψαν και έστειλαν στο νοσοκομείο ή των συγγενών τους, καθώς κάποια από τα θύματα έχουν αποβιώσει. Πάνω από 50 άνθρωποι κατέθεσαν τις τρομακτικές εμπειρίες τους από τη σύντομη «γνωριμία» τους με τις γυναίκες-δηλητήριο, τις οποίες οι δικαστές έκριναν ένοχες χωρίς να τους αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες το θηλυκό τρίο είχε καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις από τα Εφετεία Κακουργημάτων της Λάρισας και της Καλαμάτας, καθώς είχαν διαχωριστεί οι υποθέσεις για τις ληστείες και κλοπές που είχαν διαπραχθεί στις δύο πόλεις.

Στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η Μαρία και η Νεκταρία Τσιγκοπούλου είχαν κριθεί αθώες και μόνο η Ολυμπία Ιορδανίδου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Αντιθέτως, το Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας είχε επιβάλει 19 χρόνια κάθειρξη στην Ιορδανίδου και από 12 χρόνια στις άλλες δύο.
Στην απολογία της η βασική κατηγορούμενη Ολυμπία Ιορδανίδου παραδέχτηκε τη συμμετοχή της, αντίθετα οι δύο συγκατηγορούμενές της αρνήθηκαν τα πάντα. Η Ιορδανίδου έκανε μάλιστα λόγο για μια άγνωστη «ξανθιά συνεργό» η οποία παραμένει ασύλληπτη, λέγοντας ότι με τη βοήθειά της διέπραττε τις κλοπές και όχι με τις άλλες δύο γυναίκες.
«Ως υπεράσπιση έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και συμβάλλουμε στην ορθή απονομή της.

Οι κατηγορίες ήταν βαρύτατες, κακουργηματικής φύσεως και πολλές, όπως ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, νόμος περί ναρκωτικών ουσιών και σε διακεκριμένη περίπτωση παράνομη βία κ.ά.

Λόγω του πλήθους των κατηγοριών συσσωρεύτηκαν πολλές ποινές και σχηματίστηκε μια συνολική, η οποία δείχνει μεγάλη, όμως ανταποκρίνεται σε μια σωρεία αξιόποινων κακουργηματικών πράξεων.

Οι κατηγορούμενες άσκησαν έφεση, ελπίζοντας το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να μειώσει την ποινή» δήλωσε στην «Espresso» η συνήγορος υπεράσπισης της Μαρίας Τσιγκοπούλου, Γιάννα Παναγοπούλου.
Πώς παγίδευαν και νάρκωναν τα θύματά τους

Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 36, 41 και 43 ετών, που απάρτιζαν τη διαβόητη «συμμορία με τους χυμούς» δρούσαν από τις αρχές του 2013 στην Αθήνα και σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, όπου προσποιούνταν τις υπαλλήλους αλυσίδων σούπερ μάρκετ, πολυκαταστημάτων ή διαφημιστικών εταιριών. Σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονταν ως κοινωνικοί λειτουργοί, απεσταλμένοι μοναστηριών ή ως ενδιαφερόμενες για αγγελίες που είχαν δημοσιοποιήσει οι ηλικιωμένοι. Ετσι, κατάφερναν να μπαίνουν στα σπίτια των θυμάτων τους, τα οποία νάρκωναν ρίχνοντας χάπια στον χυμό που δήθεν διαφήμιζαν, στο νερό ή στον καφέ τους. Μάλιστα, για να γίνουν ακόμη πιο πειστικές, συνομιλούσαν τηλεφωνικά με τους συνεργούς τους οι οποίοι υποδύονταν τους προϊσταμένους τους, προτρέποντας και τα θύματα να μιλήσουν μαζί τους για να πειστούν να δοκιμάσουν το «προϊόν».

Οταν οι ηλικιωμένοι έχαναν τις αισθήσεις τους, άρπαζαν από το σπίτι χρήματα και αντικείμενα αξίας. Είναι βέβαιο ότι τα μέλη της σπείρας είχαν αποσπάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μεγάλης αξίας κοσμήματα και πολύτιμα τιμαλφή.
Κάποιοι από τους ηλικιωμένους κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς ο βεβαρημένος οργανισμός τους δεν άντεχε τη δοσολογία των ναρκωτικών. Ενας 96χρονος στην Καλλιθέα κειτόταν επί ένα 24ωρο στο πάτωμα του σπιτιού του, ώσπου τον εντόπισαν συγγενείς του και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο! Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης αποκαλύφθηκε ότι κατείχαν νόμιμα (!) τα χάπια που έριχναν στον χυμό των θυμάτων τους και τα είχαν πάρει με συνταγή γιατρού, καθώς φέρεται ότι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και πρέπει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή.


Πηγή: Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου