Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

ΤΩPΑ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ | ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τις ελληνικές τράπεζες! ΔΕΙΤΕ τι συνέβη;;

Νέα παράταση αναμένεται να δοθεί στην τραπεζική ΑΡΓΙΑ, ενώ ακυρώθηκε η σύσκεψη που θα ξεκινούσε στις 17.00 το απόγευμα στο Γενικό Λογιστήριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με εκπροσώπους των τραπεζών.Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τραπεζική αργία αναμένεται να παραταθεί έως
τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με τις τράπεζες να μένουν κατά συνέπεια κλειστές μέχρι τη Δευτέρα.

Στα ίδια επίπεδα, των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ και των 120 ευρώ για συνταξιούχους από τα γκισέ των τραπεζών, ενδέχεται να διατηρηθούν και τα όρια αναλήψεων, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις αποφάσεις της ΕΚΤ για χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών.
 Ποιες τράπεζες συγχωνεύονται;

Οι εξελίξεις στο οικονομικό μέτωπο θα επηρεάσουν και την κατάσταση στις τράπεζες. Ήδη το ζήτημα της νέας ανακεφαλαιοποίησής τους είναι στο τραπέζι και με την επιδείνωση που παρατηρείται στο γενικότερο κλίμα καθώς και την έλλειψη κεφαλαίων, ενισχύονται όπως μάθαμε από τραπεζικούς κύκλους και τα διάφορα σενάρια. 

Ένα από αυτά προβλέπει και νέο γύρο συγχωνεύσεων. Με τη διαφορά ότι τώρα όλες κι όλες οι συστημικές τράπεζες είναι τέσσερις. Κατά τη μία εκδοχή λοιπόν θα γίνει συγχώνευση Eurobank-Πειραιώς και Alpha-Εθνικής ενώ κατά μια δεύτερη εκδοχή θα γίνει συγχώνευση Eurobank-Alpha και Εθνικής- Πειραιώς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου