Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΤΩΡΑ: Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τις ελληνικές προτάσεις!




Κινητικότητα ξανά σε επίπεδο Eurogroup, με την Welt να αναφέρει πως από λεπτό σε λεπτό θα γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις!

Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτησή του στο twitter ο Holger Zschaepitz, αρχισυντάκτης της γερμανικής Welt.
Μάλιστα, μερικά λεπτά αργότερα... "ξαναχτύπησε", παρουσιάζοντας και ένα πρώτο... feedback από την πλευρά των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναφέροντας πως ο Πιερ Γκραμένια (ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου) χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις "ασαφείς" όσον αφορά στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό κομμάτι!
Η ελληνική πρόταση στον ESM
Με το Grexit να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ και τους Ευρωπαίους να έχουν δώσει τελεσίγραφο στον Έλληνα πρωθυπουργό για συμφωνία ως την Κυριακή ή έξοδο από την ευρωζώνη τη Δευτέρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπέγραψε και... πάτησε sent στην επιστολή προς τον ESM, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση ζητά χρηματοδότηση και νέο τριετές πρόγραμμα!



Η επιστολή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο προς τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον γενικό διευθυντή του ESM ΚΛάους Ρέγκλινγκ, κάνει λόγο για τριετές πρόγραμμα, ύψους 51 δισ. ευρώ όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Bild.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Financial Times και άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενδέχεται να ξεπερνά το -ήδη ιλλιγιώδες- ποσό των 51 δισ. ευρώ, με κάποιες πηγές να κάνουν λόγο ακόμη και για πρόγραμμα της τάξης των 70 δισ. ευρώ!

"Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για να αποπληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και για να διασφαλίσει την σταθερότητα του οικονομικού συστήματος", αναφέρει στην επιστολή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και δεσμεύεται πως η κυβέρνηση θα "εφαρμόσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων και μέτρων τα οποία θα εφαρμοσθούν στους τομείς της δημοσιονομικής βιωσιμότητας της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης".

Τα μέτρα που προτίθεται να πάει η κυβέρνηση δεν αναλύονται στο αίτημα, θα αφορούν στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό. Όπως είπε όμως ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κατατεθούν αύριο αναλυτικά, όπως άλλωστε του ζητήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όπως να εξεταστούν από το EuroWorking Group, να σταλούν στο Eurogroup του Σαββάτου και να φτάσουν στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.

Η επιστολή καταλήγει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να επαναλαβάνει η δέσμευση της Ελλάδας να "παραμείνει μέλος της ευρωζώνης και να σεβασθεί τους κανόνες και τις ρυθμίσεις ως κράτος μέλος".

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου