Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Παγωτό cheesecake με λευκή σοκολάτα και φράουλες!





Παγωτό cheesecake με λευκή σοκολάτα και φράουλες
Ένα υπέροχος κορμός παγωτού cheesecake με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Ένα λαχταριστό γλυκό όπου ο συνδυασμός της κρέμας τυριού, της λιωμένης λευκής σοκολάτας και της φράουλας κάνει ένα κλασικό επιδόρπιο φράουλας ακόμα πιο ακαταμάχητο. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα παγωτό που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
2⅔ φλ. τσαγιού τυρί κρέμα, (600 γρ./3 πακετάκια των 200 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1¼ (300 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 % λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
1¾ φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας
310 γρ. μαρμελάδα φράουλας
300 γρ. φρέσκες φράουλες, (150 γρ. ψιλοκομμένες + 150 γρ. ολόκληρες)
100 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ


Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες λευκής σοκολάτας, φροντίζοντας το μπολ με τη σοκολάτα να μην ακουμπά το νερό που πρέπει να σιγοβράζει, για να μη καεί η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα. Την αποσύρετε από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 3 λ περίπου να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αφήνετε το μίξερ ρίχνετε στο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μισή μαρμελάδα φράουλας και τις ψιλοκομμένες, σε μικρά κομματάκια, φράουλες και τα ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη στρώνετε με πλαστική μεμβράνη στη βάση και τα τοιχώματά της, φροντίζοντας η μεμβράνη να προεξέχει περιμετρικά από τη φόρμα. Ρίχνετε στη βάση της φόρμας το μισό μείγμα κρέμας τυριού και το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση. Από πάνω απλώνετε ισομερώς, με ένα κουτάλι, το μείγμα μαρμελάδας-κομματάκια φράουλας.
Στρώνετε πάνω από τη στρώση φράουλας το υπόλοιπο μείγμα κρέμας τυριού. Καλύπτετε το μείγμα κρέμας με 1 στρώση μπισκότα σαβαγιάρ, τα οποία τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο για να κάνετε τη βάση του παγωτού όταν το αναποδογυρίσετε. Αν υπάρχουν κενά, κόψτε μερικά σαβαγιάρ για να καλύψετε πλήρως τη κρέμα. Βάζετε το cheesecake/παγωτό σας στη κατάψυξη, να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το βγάζετε από τη κατάψυξη 5-8 λ πριν το σερβίρετε, το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς το, ώστε τα σαβαγιάρ να είναι στη βάση του παγωτού. Απλώνετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας με τις ψιλοκομμένες φράουλες. Το διακοσμείτε με ολόκληρες φράουλες, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με έξτρα φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου