Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

Το πιο εύκολο και αφράτο κέικ μήλου! Είναι τόσο εύκολο κέικ που δεν χρειάζεται καν μίξερ.



Είναι τόσο εύκολο κέικ που δεν χρειάζεται καν μίξερ. Λαχταριστό και αφράτο, ευχάριστο ως πρωινό αλλά και ωραιότατο για τον απογευματινό μας καφέ!!



Υλικά: 

• 5 μεγάλα μήλα
• 1 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη
• ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
• 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
• 180 ml σπορέλαιο
• 80 ml χυμό πορτοκάλι
• 400 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.σ. μπέικιν
• 1 πρεζα αλάτι
• 1 σφηνάκι κονιάκ
• Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι είδος μήλα προτιμάμε, εγώ βάζω πάντα διάφορα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις 5 κουτ. ζάχαρη, τα χοντροκομμένα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση.

Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη και με την βοήθεια του σύρματος της κουζίνας ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά. Ρίχνουμε τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και με την βοήθεια μίας σπάτουλας
ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μπολ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά να πάνε τα μήλα μας παντού.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα, διαμέτρου 26 εκ. και την βάζουμε στον καταψύκτη για 5 λεπτά. Έπειτα την βγάζουμε από τον καταψύκτη και την αλευρώνουμε, τινάζοντας το παραπανίσιο αλεύρι.

Ρίχνουμε το μείγμα μας προσεχτικά μέσα στην φόρμα μας και την ευθυγραμμίζουμε με την σπάτουλα να πάνε παντού τα μήλα μας.

Πριν βάλουμε την φόρμα στο φούρνο την χτυπάμε στον πάγκο μας για να καλύψει η ζύμη τα τυχόν κενά. Ψήνουμε στο φούρνο για 60 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε με τον ίδιο τρόπο που ξεφορμάρουμε όλα τα κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου