Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Είναι ένα εύκολο, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείο που θα σας ξετρελάνει !!!





Τι χρειαζόμαστε:

24 φρυγανιές
2 λίτρα γάλα
170 γρ. κορν φλάουερ
110 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
κανέλα
200γρ. τρούφα σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα
φιλέ αμύγδαλου
400 γρ. σαντιγί

Σιρόπι:

1,5 φλ.τσ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
2-4 κ.σ. ή όσο θέλετε κονιάκ ή λικέρ

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κόρν φλάουερ σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.

Το χωρίζουμε σε 2 μέρη, προσθέτουμε στο ένα 200 γρ. τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουνε και ετοιμάζουμε το σιρόπι.Για το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 φλυτζάνια τσαγιού νερό για 3-4 λεπτά, το κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε λίγο κονιάκ ή λικέρ.

Μετά απο 2-3 λεπτά βουτάμε 1-1 τις φρυγανιές και τοποθετούμε τις μισές σε ένα ταψάκι ή σε ένα πυρέξ.

Πασπαλίζουμε την στρώση φρυγανιών με κανέλα και απλώνουμε την άσπρη κρέμα.

Βουτάμε τις υπόλοιπες φρυγανιές στο σιρόπι και τις στρώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με κανέλα και απλώνουμε την σοκολατένια κρέμα.

Σκεπάζουμε με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο.

Καβουρδίζουμε φιλέ αμυγδαλάκι σε τηγάνι χωρίς λάδι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μετά λίγες ώρες ή τήν άλλη ημέρα χτυπάμε 400 γρ. σαντιγί, την στρώνουμε επάνω στην σοκολατένια κρέμα και προσθέτουμε τα φιλέ αμύγδαλα!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σάν την Ζακυνθινή Φρυγανιά, η οποία έχει 2 στρώσεις κρέμας, αλλά απλά εγώ στην μία στρώση πρόσθεσα σοκολάτα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου