Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Το αυθεντικό Τιραμισού,Το προτιμώ για την ευκολία μου όταν έχω καλεσμένους




Υλικά

500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αβγών
4 κρόκοι αβγών
1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 σφηνάκι κονιάκ
1 βανίλια
1 μεγάλη κούπα δυνατό γαλλικό καφέ ή εσπρέσο
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το τυρί και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Με ένα κουτάλι ενώνουμε με απαλές κινήσεις τα δύο μείγματα.
Ρίχνουμε το κονιάκ στον καφέ.

Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ με γρήγορες κινήσεις γιατί λιώνουν, και εναλλάσσουμε στρώσεις μπισκότα με κρέμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να στεροποιηθεί.
Τη στιγμή ακριβώς πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο, μέσα από το σουρωτηράκι του τσαγιού.

Tips

*Αντί για το κλασικό πιρέξ, προτιμώ να το φτιάχνω σε ένα μεγάλο, ωραίο μπολ και να το σερβίρω "κουταλάτο" όπως κάνουν στις κλασικές ιταλικές τρατορίες.
*Προσοχή στο ωμό αβγό! Προτιμάμε καλύτερα φρέσκα βιολογικά αβγά γιατί ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται με τη σαλμονέλα.
*Θα στερεοποιηθεί ιδανικότερα αν το φτιάξουμε από την προηγούμενη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου