Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγή για καστανόπιτα σιροπιαστή!



Χειμώνιασε και τα κάστανα κάνανε την εμφάνιση τους. Πρώτα, πρώτα στα κάρβουνα ή τον φούρνο ψητά και έπειτα γλυκό του κουταλιού ή και τυλιχτό γλυκάκι. Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε μια σιροπιαστή πίτα με φύλλο κρούστας και μέσα να κρύβει πολτοποιημένο βρασμένο κάστανο;


Η καστανόπιτα είναι ένα νηστίσιμο γλυκό του χειμώνα που το κάνουν την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων στα ορεινά χωρία της Β. Ελλάδας, στο Όρος Πάικο. Η γεύση της θα σε παραπέμψει στην γνωστή Σερραϊκή μπουγάτσα με κρέμα, είναι τόσο υπέροχη. Απαιτεί λίγα υλικά, λίγο κόπο, λίγη υπομονή για να καθαρίσουμε τα κάστανα.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • 450 γρ. φύλλα Κρούστας
  • 500 γρ. κάστανο βρασμένο ψίχα
  • 150 γρ. βούτυρο
Για το σιρόπι:
  • 1 ½ λ. νερό
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1 Ξύλο κανέλας
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 λεμόνι στην μέση


Εκτέλεση:
  • Στρώνουμε σε κάθε φύλλο μια λωρίδα κάστανο, βουτυρώνω το φύλλο και το τυλίγω.
  • Αφού το κάνω ρολό, εάν θέλουμε τυλίγουμε το φύλλο σαν σαλιγκαράκι.
  • Βουτυρώνω ένα ταψί και τα στρώνω στο ταψί.
  • Αφού βουτυρώσω και από πάνω το φύλλο για να κοκκινίσει ψήνω στους 170 βαθμούς για 40΄ σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζω το σιρόπι, βάζω όλα τα υλικά μαζί να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. (Θα πρέπει το σιρόπι να είναι διαφανές)
  • Αφού ψηθεί η πίτα, αφήνω να κρυώσει κανένα μισάωρο και ρίχνω το σιρόπι ζεστό.
    Αφήνω να πιει όλο το σιρόπι η πίτα, την σερβίρω εάν θέλεις με ζάχαρη κανέλα
Πηγή: ediva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου