Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Φτιάξτε πεντανόστιμα και εύκολα mίνι pancakes γεμιστά με Nutella!






Αυτή η συνταγή μας έρχεται από την μακρινή Δανία. Τα μίνι αυτά pancakes που είναι γεμιστά με Nutella λέγονται στη Δανία ebelskivers.
Μπορεί να είναι δύσκολη η προσφορά της λέξης αλλά πιστέψτε μας είναι πολύ εύκολο το να τα φάτε!
Για τα μίνι pancakes με nutella θα χρειαστείτε
1 φλυτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 & 1/2 κ.γ. ‏ζάχαρη
1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. ‏αλάτι
2 ‏αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
1 φλυτζ. ‏γάλα
2 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο
‏όσοι Nutella θέλετε
Εκτέλεση
Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους και ύστερα προσθέστε το γάλα και το βούτυρο. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι στο δεύτερο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ τα ασπράδια. Ρίξτε το 1/3 από τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα που φτιάξατε στο προηγούμενο βήμα. Ανακατέψτε καλά και ύστερα ρίξτε και τα υπόλοιπα ασπράδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Για να φτιάξετε τα mini pancakes θα χρειαστείτε μια συσκευή για mini cupcakes. Λαδώστε τις φόρμες ελαφρά και περιμένετε να ζεστάνουν. Όταν είναι έτοιμες ρίξτε σε κάθε φόρμα 2 κουταλιές της σούπας από το τελικό σας μείγμα.
Χρησιμοποιήστε έναν κορνέ στον οποίο έχετε βάλει τη Nutella. Ρίχνετε τη Nutella στη μέση του μείγματος που βάλατε στη φόρμα με τη βοήθεια του κορνέ και κατόπιν παίρνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το βάζετε στην κορυφή. Ουσιαστικά με την κουταλιά αυτή κλείνετε και »σφραγίζετε» το pancake που στη μέση του έχει τη Nutella.
Μόλις αρχίζει να φουσκώνει το κάθε pancake σας, με τη βοήθεια 2 πηρουνιών γυρίστε τα προσεκτικά ώστε να »ψηθεί» και η από πάνω πλευρά. Μαγειρέψτε ουσιαστικά μέχρι το κάτω μέρος να αποκτήσει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα τα γεμιστά pancakes σας, μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο και απολαύστε τα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου