Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει! - Φτιάξτε μια τούρτα μπισκότο - μπανόφι!





Η τούρτα μπισκότο banoffee είναι έξω από τα συνηθισμένα και απευθύνεται σε ξεχωριστούς γευσιγνώστες !
Για την βάση θα χρειαστείτε:
2 στρώσεις ‏παντεσπάνι
1/2 ποτήρι ‏Νερό
1 σφηνάκι ‏Λικέρ μπανάνας
500 γρ ‏Καραμέλα γάλακτος
3-4 τεμ ‏Μπανάνες
500 ml ‏Κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας ‏Άχνη ζάχαρη
1 ‏Βανίλια
Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
500 ml ‏Γάλα
120 γρ ‏Ζάχαρη
1 τεμ σε σκόνη ‏Βανίλια
2 κρόκους ‏Αυγά
50 γρ ‏Κορν φλαουρ
60 γρ ‏Βούτυρο
12 τεμ ‏Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζετε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με 300 ml από το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια.
Σε ένα μπολ βάζετε τα υπόλοιπα 200 ml γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα σας, προσθέτετε το μείγμα από το μπολ και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα σας. Τότε την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό στην κρέμα.
Την αφήνετε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην πιάσει πέτσα από πάνω και προσθέτετε τα ελαφρώς δουλεμένα στο μπλέντερ γεμιστά μπισκότα.
Τοποθετείτε σε τσέρκι το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και το σιροπιάζετε λίγο με το σιρόπι που φτιάξατε από 1/2 ποτήρι νερό και ένα σφηνάκι λικέρ μπανάνας (απλά αναμιγνύοντας, χωρίς βράσιμο).
Απλώνετε πάνω του όλη την κρέμα και καλύπτετε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι πιέζοντας ελαφρά και σιροπιάζοντας.
Ζεσταίνετε λίγο την καραμέλα γάλακτος και την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζετε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, πάνω από την καραμέλα.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί ή οποία δεν θα πέφτει αν γυρίσετε το μπολ ανάποδα.
Στρώνετε την σαντιγί σας πάνω από τις μπανάνες και την πασπαλίζετε με κακάο. Αφήνετε την τούρτα σας στην συντήρηση για αρκετές ώρες να δέσει κι αφαιρείτε το τσέρκι. Είναι έτοιμη να την απολαύσετε..
*Πριν αφαιρέσετε το τσέρκι καλό θα είναι να περάσετε ένα λεπτό μαχαίρι ανάμεσα από αυτό και την τούρτα σας, ώστε να μην χαλάσει περιμετρικά.
*Παντεσπάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο εμπορίου ή να φτιάξετε μόνοι μας ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
Για το παντεσπάνι
Αυγά 4 τεμ
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ
Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το μπέκιν πάουντερ.
Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό να γίνει το μείγμα σαν του κέικ περίπου. Αφού το αδειάσετε στο τσέρκι, το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι , με το οποίο θα το τρυπήσετε για να δοκιμάσετε αν ψήθηκε και το αφήνετε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει αφαιρείτε ένα μικρό στρώμα από την στρογγυλοποιημένη κορυφή του και το κόβετε οριζόντια σε δύο ισομερή παντεσπάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου