Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ρεβυθοκεφτέδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


Μια παραδοσιακή και πολύ νόστιμη συνταγή. Οι ρεβυθοκεφτεδες της αργυρως μπαρμπαριγου θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους με την υπέροχη γεύση τους και το ιδιαίτερο άρωμά τους. Ιδανικός συνδυασμός με ένα ντιπ γιαουρτιού. Πολύ καλός μεζές για παγωμένη μπύρα. Δοκίμασέ τους και μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

Υλικά

  • 600 γραμμάρια ρεβύθια βρασμένα
  • 400 γραμμάρια ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού μουλιασμένη σε κρασί και νερό
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • λίγο λευκό κρασί για το μούλιασμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζεις πολύ καλά τα κρεμμύδια και το ψωμί.

Βήμα 2

Πολτοποιείς τα ρεβύθια στο μπλέντερ.

Βήμα 3

Βάζεις σε ένα μπωλ και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Πλάθεις τα κεφτεδάκια σου σε ότι σχήμα και μέγεθος θες.

Βήμα 5

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 6

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια οι ρεβυθοκεφτεδες της αργυρως μπαρμπαριγου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου