Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Πατάτα γεμιστή με μπέικον και μανιτάρια




Υλικά
2-3 μεγάλες πατάτες
200γρ κρέμα γάλακτος
10 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
200γρ γκουντα τριμμένο
5-6 μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες
Πάπρικα καπνιστή,
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Συνταγή

Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα τους.
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Δοκιμάζουμε αν έγιναν με μια οδοντογλυφίδα.
Κόβουμε το 1/3 της πατάτας, με ένα ειδικό εργαλείο που αδειάζουμε τα
Κολοκυθάκια αδειάζουμε προσεχτικά την πατάτα ( προσεχτικά γιατί μπορεί να σπάσει)
Και την γέμιση την βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο λάδι,
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το μπέικον
Το αφήνουμε για 1 λεπτό να ροδίσει και προσθέτουμε την γέμιση της πατάτας που έχουμε κρατήσει.
Μόλις ροδίσει ελαφρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει μια
βράση
 DSC_3655
Και προσθέτουμε το γκουντα και τα μπαχαρικά.
DSC_3656
Μόλις λιώσει το γκούντα με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πατάτες που έχουμε αδειάσει προηγουμένως με το μείγμα του μπεικον.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τις σερβίρουμε ζέστες.
DSC_3663
                       Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Υ.Γ . Στην πιο ελαφριά του εκδοχή απλά βράζετε τις πατάτες, τις αδειάζετε ανακατεύετε όλα τα υλικά και τις ψήνετε στο φούρνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου