Υλικά
6 άτομα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1 βανίλια
- κανέλα
- Βράζουμε το γάλα εκτός από δυο δαχτυλάκια(που κρατάμε στην άκρη) σε μία κατσαρόλα.
- Μόλις πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε 13 λεπτά ακριβώς.
- 2 λεπτά πριν βγει το ρύζι προσθέτουμε την βανίλια ανακατεύω.
- Στα δύο δαχτυλα γάλα που έχουμε κρατήσει ανακατεύουμε τον ανθο αραβοσίτου, θα το χρησιμοποιήσουμε λίγο αργότερα.
- Μόλις περάσουν τα 13 λεπτά προσθέτουμε την ζάχαρη στο ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα 2 δαχτύλακια γάλα.
- Εχουμε κλειστό το μάτι και ξαναβάζουμε επάνω την κατσαρόλα να πάρει 2-3 βρασεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου