Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Κουλουράκια πορτοκαλιού με ταχίνι


Υλικά :
Ταχίνι 125 γραμμάρια
Αλεύρι τύπου 70% 600 γραμμάρια
Άχνη ζάχαρη 175 γραμμάρια
Μπέικιν-πάουντερ 15 γραμμάρια
Νερό ¼ της κούπας
Χυμό πορτοκαλιού ή πορτοκαλάδα χωρίς ζάχαρη ¼ κούπας
Φυτικά κρέμα ¼ της κούπας
Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κουταλάκια του γλυκού
Βανίλια 1

Εκτέλεση :

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη ν’ασπρίσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου