Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Μαρμελάδα με δαμάσκηνα εποχής!





Σας προτείνω μια ελαφριά μαρμελάδα, ελάχιστα λιωμένη που μπορείτε να φάτε και ως άλειμμα στο ψωμί ή ως σος με γιαούρτι.
Υλικά
  • 1 κιλό δαμάσκηνα ώριμα
  • 350 γραμμάρια ξανθιά ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπη αγαύης
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
  • Πλύντε καλά τα δαμάσκηνα και κόψτε τα στα δύο, πετάξτε τα κουκούτσια και τοποθετήστε τα σε κατσαρόλα
  • Ρίξτε την ζάχαρη και το σιρόπι, σπάστε το κλωνάρι βανίλιας και ρίξτε το στα δαμάσκηνα
  • Σκεπάστε και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες -Η ζάχαρη θα λιώσει τα φρούτα, ανακατέψτε κάπου κάπου
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βράστε για 30 λεπτά περίπου, χωρίς νερό
  • Ανακατέψτε, να μη στεγνώσει, ρίξτε τον χυμό μισού λεμονιού, είναι έτοιμη
  • Τοποθετήστε την μαρμελάδα σας σε γυάλινο σκεύος και διατηρήστε την στο ψυγείο για 1 μήνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου