Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Φτιάξτε παγωτό μους σοκολάτα γρήγορα και εύκολα!





Για να δροσιστείτε!
Υλικά συνταγής
375 γραμμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
500 ml γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
125 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια (μπαστουνάκι)


Εκτέλεση
1. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα και σχίζουμε οριζόντια το μπαστουνάκι της βανίλιας.
2. Αφαιρούμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας περιστασιακά.
3. Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε στο μπολ με την κομματιασμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
4. Ανακατεύουμε το μείγμα, αφού κρυώσει, και το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή. Εναλλακτικά, μπορούμε να το χτυπήσουμε με μίξερ χειρός. Το βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίσει να σφίγγει το ξαναχτυπάμε με το μίξερ. Επαναλαμβάνουμε για 5 φορές ανά 30΄ ν’ αφρατέψει.
Πηγή:argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου