Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Μια πεντανόστιμη και λαχταριστή συνταγή για μακαρονόπιτα με μπέικον!






Ένας ενδιαφέρον τρόπος για να τρώει κανείς μακαρόνια! Το σπαγγέτι απογειώνεται από τη γεύση του μπέικον και παίρνει το σχήμα μιας τάρτας επιχρυσωμένης.
Είναι ένα αυθεντικό ιταλικό πιάτο, μια πίτα χωρίς φύλλο. Η συνταγή είναι τρομερά εύκολη.
Για 4 άτομα
250 γραμμάρια σπαγγέτι
2 αυγά
1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
Λίγα φύλλα μαϊντανό
130 γραμμάρια μπέικον ποιοτικό
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βράστε τα μακαρόνια σε πολύ νερό, αλατισμένο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος
Προσθέστε και το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι ροδίστε το μπέικον με μια σταγόνα λάδι. Στραγγίστε τα μακαρόνια. Στο μπολ προσθέστε τα μακαρόνια, το τριμμένο τυρί και το μπέικον

Τρίψτε από πάνω το μοσχοκάρυδο και βάλτε μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά να διαχυθούν παντού τα υγρά
Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι. Βάλτε στο φούρνο για 25 λεπτά
Είναι ένα υπέροχο φαγητό και για την επόμενη ημέρα στο γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου