Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Το πιο νόστιμο και λαχταριστό σεμιφρέντο σοκολάτα – βανίλια με βατόμουρα που θα ξετρελάνει τους πάντες!





Τα σεμιφρέντο είναι από τις καλύτερες επιλογές για επιδόρπιο μετά από ένα καλοκαιρινό τραπέζι.
Εδώ το ετοιμάζετε σε δίχρωμη εκδοχή, με μείγμα για παγωτό σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ και Κρέμα Ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
1 συσκευασία μείγμα για Παγωτό Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Τσιζκέικ ΓΙΩΤΗΣ
1 λίτρο + 200ml γάλα
400γρ. τυρί κρέμα
150γρ. γκοφρέτες σοκολάτας
50γρ. βατόμουρα
Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Ετοιμάζετε ξεχωριστά και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ενσωματώνετε μέσα το μισό τυρί κρέμα.
Ετοιμάζετε και το Παγωτό Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του κι ενσωματώνετε μέσα το υπόλοιπο τυρί κρέμα. Σπάζετε τις γκοφρέτες σε μικρότερα κομμάτια και τις ανακατεύετε στα δυο μίγματα.
Ντύνετε με μεμβράνη μια στενόμακρη φόρμα για κέικ, αδειάζετε το μισό μείγμα του παγωτού και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει, για 2 ώρες. Το βγάζετε και προσθέτετε το μείγμα της κρέμας.
Το ξαναφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες και μετά προσθέτετε από πάνω και το υπόλοιπο μείγμα του παγωτού σοκολάτας. Αφήνετε το σεμιφρέντο στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε προσεκτικά την πλαστική μεμβράνη. Περιμένετε 10 λεπτά, διακοσμείτε με βατόμουρα, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου