Τρίτη 9 Μαΐου 2017

H ιδιαίτερη συνταγή του... παταταστίτσιου που θα σας ξετρελάνει!






Δεν έχουμε πολλά αλμυρά πιάτα γιατί τα περισσότερα αλμυρά που προτιμούμε είναι απλά πιάτα που τρώνε στα περισσότερα ελληνικά σπίτια, αλλά όταν έχουμε κάτι ιδιαίτερο ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας.
Κάτι τέτοιο είναι και το παταταστίτσιο (το όνομα ήταν μία συνολική προσπάθεια- πρέπει να το παραδεχτώ δεν το βρήκα εντελώς μόνη). Έχει μία στρώση από γλυκοπατάτα και από πάνω κιμά που έχει «δέσει» με το αβγό και το γάλα καρύδας.

Υλικά:
8 αβγά
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
½ φλιτζ. γάλα καρύδας
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
2 μεσαίες γλυκοπατάτες
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνουμε ένα ταψί (20 εκατοστών) και τοποθετούμε πάνω την τριμμένη γλυκοπατάτα ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, πιέζουμε την γλυκοπατάτα με μία σπάτουλα για να φύγει ο αέρας και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όσο κρυώνει η στρώση με την γλυκοπατάτα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε πρώτα το κύμινο και τον κουρκουμά. Μόλις κάψει το λάδι σωτάρουμε τον κιμά και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και έπειτα την πιπεριά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 περίπου ακόμα λεπτά, ώστε να μην έχει καθόλου υγρά ο κιμάς. Τον βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και το γαλά και τοποθετούμε μέσα και τον κιμά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την γλυκοπατάτα.
Ψήνουμε για 45-55 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το αβγό. Για να δούμε αν έχει γίνει, μπορούμε να κουνήσουμε λίγο το ταψί. Αν δεν κουνιέται το μείγμα σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
Πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου