Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Εξαιρετική συνταγή: Ανάποδο κέικ εσπεριδοειδών






Υλικά
4 α
βγά
200γρ. ζάχαρη
150γρ. χυμό από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνι, μοσχολέμονο ή κάποιο άλλο)
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ. μπέικιν πάουντερ
4 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
λεπτές φέτες από τα ίδια εσπεριδοειδή που μπήκαν στον χυμό
50γρ. ζάχαρη καστανή ή μαύρη
2 κουτ. σούπας Βούτυρο Lurpak για το άλειμμα της φόρμας
2 ξύλα κανέλας
3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο


Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε τις 4 κουταλιές βούτυρο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε τη βανίλια, το χυμό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε. Τέλος ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο και με διάμετρο 26εκ. ή 28εκ. Πασπαλίζετε τη φόρμα με την καστανή ή τη μαύρη ζάχαρη, σκορπάτε μέσα τα ξύλα κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τοποθετείτε όμορφα τις φέτες εσπεριδοειδών.
Αδειάζετε από πάνω προσεχτικά το μίγμα του κέικ που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν το βάζετε στο κέντρο του.
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου