Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Φραουλοτούρτα με τυρί μασκαρπόνε!





Περιγραφή
Εύκολη, δροσερή και νοστιμότατη τούρτα με φράουλες.
Τι χρειαζόμαστε:
Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
3 κ.σ. νερό, ζεστό
100 γρ. αλεύρι
60 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μπέικιν
1 βανίλια

Για τη γέμιση:
200 γρ. κουβερτούρα
750 γρ. φράουλες (κομμένες στην μέση, εκτός 12 που αφήνουμε για το στόλισμα)
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 γρ. τυρόπηγμα (κουάρκ)
60 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
200 γρ. σαντιγύ χτυπημένη

Πώς το κάνουμε:
Για το παντεσπάνι: χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν (ανακατεμένα) και με απαλές κινήσεις τα χτυπημένα ασπράδια. Το βάζουμε στην φόρμα (με αντικολλητικό χαρτί) και ψήνουμε στους 200οC για περίπου 15 λεπτά (αερόθερμο 175oC για 15 λεπτά). Το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ πλένουμε και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τις φράουλες. Αφήνουμε 12 περίπου στην άκρη για στόλισμα (αν θέλουμε βουτάμε τις μισές στη κουβερτούρα). Για τη κρέμα: Χτυπάμε το τυρί μαζί με το κουάρκ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το χυμό. Τέλος προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγύ. Βάζουμε γύρω γύρω στο παντεσπάνι ένα δαχτυλίδι τούρτας. Λιώνουμε την κουβερτούρα και αλείφουμε με τα 3/4 το παντεσπάνι. Προσθέτουμε τις φράουλες και τις καλύπτουμε με την κρέμα. Στολίζουμε την τούρτα με τις φράουλες που κρατήσαμε στην άκρη και με την υπόλοιπη κουβερτούρα. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι γερμανική συνταγή.
Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου