Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Δοκιμάστε να φτιάξετε την πιο νόστιμη τούρτα παγωτό






Ο καιρός είναι ιδανικός έτσι ώστε να μπείτε στην κουζίνα και να δημιουργήσετε την πιο νόστιμη συνταγή για τούρτα παγωτό.
Υλικά
1-1½ κιλό παγωτό παρφέ βανίλια
300γρ. αμύγδαλα καραμελωμένα
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Με ένα μεγάλο μαχαίρι ψιλοκόβετε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πάτο κατά προτίμηση, την “ντύνετε” με μεμβράνη κουζίνας και αδειάζετε μέσα τα καραμελωμένα αμύγδαλα να καλύψουν όλο τον πάτο της φόρμας.
Αφήνετε το παγωτό παρφέ εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο και με αυτό γεμίζετε τη φόρμα, πιέζοντας το παγωτό να κάτσει καλά. Βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη.

Όταν είναι να σερβίρετε το παγωτό, ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση το μίγμα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύετε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, ξαναβάζοντας το κατσαρολάκι στη φωτιά για λίγο αν χρειαστεί.
Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.
Βγάζετε τη φόρμα από την κατάψυξη, την ανοίγετε και ξεφορμάρετε το παγωτό. Λίγο πριν το σερβίρισμα το περιχύνετε με τη χλιαρή σάλτσα σοκολάτας που έχετε ετοιμάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου