Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Το γλυκό της ημέρας: Μπουγάτσα νηστίσιμη!





Τι χρειαζόμαστε:
4 ποτήρια του νερού νερό
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
5 βανίλιες
ξύσμα από 2 λεμόνια
2 φύλλα σφολιάτας
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη




Πώς το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν, ρίχνουμε βροχυδόν το σιμιγδάλι,τις βανίλιες και το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και τη μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε να πάει παντού στην κρέμα.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Γυρίζουμε τις άκρες γύρω γύρω. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 με 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή. Την βρήκα κατα τύχη στο greekmasa και μου άρεσε τόσο πολύ που ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου