Το Φλαν είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του Μεξικού και υπάρχουν πολλές εκδοχές.
Πολλές φορές στην ζαχαροπλαστική η πιο απλή συνταγή είναι και η καλύτερη. δεν έχετε φτιάξει φλαν ποτέ ξανά τώρα είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε. Είναι εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά
1 λίτρο γάλα
1 1/2 κ. γλυκού βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Καραμελώνουμε την μισή ζάχαρη σε ένα ταψί.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε έξι αυγά με το σύρμα πάρα πολύ καλά.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα (όχι light ή άπαχο), και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του φλαν.
Ρίχνουμε το μείγμα του φλαν στο ταψάκι πάνω από την καραμελωμένη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι του βουτύρου με το οποίο θα δοκιμάσουμε το φλαν.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου